Renovering

Inomhus
Vid större renovering eller ombyggnation är du skyldig att söka tillstånd hos styrelsen. Detta kan handla om installation av pelletskamin eller annat som har åverkan på föreningens hus.

Vid badrumsrenoveringar bistår föreningen med ett bidrag för ny golvbrunn (då denne är äldre än 1992) och montering av denna på ett belopp upp till 4000:- Observera att inget ROT-avdrag för göras för detta arbete och det faktureras separat. För nya rör bistår även föreningen för en materialkostnad på upp till 4000:-
Observera att styrelsen kontaktas innan arbetet påbörjas.

För fakturaadress kontakta styrelsen!

Köksrenovering
Gällande köksrenovering så går ventilationen genom köksfläkten, detta innebär, för dig som medlem att du inte får montera vilken köksfläkt som helst. Köksfläkten ska vara av typen Alliancefläkt.
Kolfilterfläkt är inte tillåtet.

Utomhus
För byggnation av altan eller staket som kan ha inverkan på din grannes trädgård (ge skugga t.ex.) ska ett grannesintyg bifogas din tillståndsansökan. I tillståndsansökan ska även en enklare skiss med samtliga mått bifogas. Tänk på att vissa byggnationer kan kräva ett bygglov eller en bygganmälan till Örebro kommun. Ta kontakt med styrelsen i god tid före planerad byggstart.

Färg
Föreningen bistår inte till färg för de detaljer som är den enskilda medlemmens ansvar detta gäller alltså altaner, staket och dylikt. Vi föreslår ändå att du använder samma kulör som husen är idag. Den vita färgen är bruten vit och den gråa kulören heter NCS: S 5502-Y. Vi rekommenderar Alcro bestå för bra kvalité och miljöval.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *